Netværket er en ressource for kommunes skoler og vil skabe mulighed for organisatorisk kompetenceudvikling inden for teknologiforståelse, digital fabrikation, designdidaktik og praksisfaglighed. Gennem deltagelse i dette netværk vil FabLab-pionerer få mulighed for faglig opdatering og sparring med kolleger fra kommunens andre skoler. Netværket faciliteres af FabLab-teamet med fokus på faglig opdatering og understøttelse af praksis og lokal kapacitetsopbygning på skolen.
Det centrale fokus på netværksmøderne er:
- Viden om nationale og kommunale bestemmelser og strategier/indsatsområder, rammer m.m.
- Ny viden, tiltag, materialer og forskning på området.
- Videndeling og didaktiske overvejelser vedr. elevers læring i forhold til teknologiforståelse.
- Gensidig inspiration og opkvalificering gennem Hands-on aktiviteter i FabLab.
FabLab-pionerer
FabLab-pionerer har til opgave at udbrede Designtænkning og Teknologiforståelse lokalt på skolerne, enten som ressourceperson eller faglig sparringspartner for kolleger. Over de senere år har netværket udviklet sig således, at der i højere grad er større fokus på fagligheden i teknologiforståelse. Det er en ny faglighed, som ikke alle pionerer har mødt, og vi søger derfor at understøtte mødet mellem pionerens praksisforståelse og målbeskrivelser fra Teknologiforståelse.
Møder og deltagelse
Netværket afholder tre årlige netværksdage, som placeres torsdage kl. 8.15-15.00.
Desuden tilbydes der i skoleåret eftermiddage med 'Åbent lab' for skolens personale. Disse dage vil have fokus på personlig fordybelse i teknologier i samspil med andre fagprofessionelle faciliteret af FabLab-teamet. Alle er velkomne!
Læs om FabLab og Videncenter for designtænkning og digital fabrikation.