Fællesfaglig undervisning i naturfagene

Endagskurset henvender sig til lærere i geografi, biologi og fysik/kemi, som har lyst til at få inspiration til den fællesfaglige undervisning frem mod fællesprøven i naturfag.

Formål
At give lærere i udskolingens naturfag en øget indsigt i, hvordan de naturfaglige kompetencer kan spille sammen med det fællesfaglige, samtidig med at man opnår faglig dybde.
At udvide værktøjskassen med redskaber til brug i det tværfaglige samarbejde og at få en masse inspirerende hands on med hjem.
Indhold
Få masser idéer til den fællesfaglige undervisning i alle naturfag – både det kernefaglige og det fælles. Kurset vil præsentere konkrete undervisningsplaner med udgangspunkt i fællesfaglige fokusområder, og der vil være konkrete undersøgelser til alle naturfagene – lige til at tage med hjem i undervisningen. Samtidig vil der blive integreret forskellige undervisningsformer, som også kan bruges med eleverne.
Deltagerne bliver ligeledes inspireret til, hvordan Xplore På tværs og de øvrige Xplore portaler i naturfagene, kan bidrage til en varieret og struktureret undervisning. Alle Silkeborg Kommunes skoler har adgang til Xplore-portalerne i udskolingens naturfag.
Som naturfagslærer vil man gennem kurset få styr på den fællesfaglige undervisning og naturfagsprøven, og hvorledes man hjælper sine elever godt på vej med egne problemstillinger og tilhørende arbejdsspørgsmål.
Målgruppe
Lærere i udskolingen, som underviser i geografi, biologi og/eller fysik/kemi.
Tid og sted
Mandag d.27.august kl.8.30-15.30 på Naturfagscentret ved AQUA Akvarium og Dyrepark:
Pædagogisk Udviklingssektion, Vejlsøvej 55, 8600 Silkeborg.
Kurset afholdes af Søren Lumbye Jensen og Ulla Hjøllund Linderoth
Økonomi
Deltagelse er gratis for skolerne. Der er forplejning på kurset.
Vikardækning
Der er ingen vikardækning ved deltagelse i kurset.
Tilmelding 
Tilmelding sker på Fællesnettet senest fredag d.10.august.
Eventuelle spørgsmål kan rettes til Søren Lumbye Jensen på sorenlumbye.jensen@silkeborg.dk eller Ulla Hjøllund Linderoth på naturfagskonsulenten@gmail.com