Kære medarbejder

Vi sætter fokus på opkvalificering: Notat- og journaliseringspligt samt din skærpede underretningspligt

Alle (ny)ansatte på skoleområdet i Silkeborg skal gennemgå E-learningkurset om Notat- og journaliseringspligt, efterfulgt af en orientering lokalt på skolen, hvor skolens retningslinjer på området gennemgås.

Kurset varer i alt ca. 1 time og består af 2 moduler.
Når du har gennemført begge moduler, kan du i hovedmenuen se, om du har bestået kurset.

OBS: Hvis der er problemer med tilmeldingen (f.eks. en tilmeldingsmail uden link eller slet ingen mail), så kontakt Tina N. Torup, tlf. 8970 1286

Baggrund 

I Silkeborg Kommune er der i sommeren 2019 gennemført en opkvalificering i forhold til det pædagogiske personales viden om notat- og journaliseringspligt samt den skærpede underretningspligt. Hør forklaringen fra undertegnede, fra FTR Niels Jørgen Jensen (Silkeborg Lærerforening) og fra FTR Lisa Krodal (BUPL Østjylland) i videoen nederst på siden.

Hvorfor har vi valgt dette fokusområde?

Folketingets Ombudsmand har undersøgt en sag, hvor en 16-årig dreng fra Ry den 6. februar 2017 blev udsat for et overfald med en brandbombe. Fire jævnaldrende drenge blev efterfølgende dømt som gerningsmænd i sagen. 

Efter sin undersøgelse konkluderer Folketingets Ombudsmand blandt andet, at der er sket væsentlige fejl i forhold til reglerne om notat- og journaliseringspligt samt den skærpede underretningspligt i folkeskolen.

Vi styrker dine kompetencer

Med afsæt i sagen blev der derfor udarbejdet

  1. Et E-learning-kursus om notat- og journaliseringspligt samt den skærpede underretningspligt
  2. Et 2-timers forløb på din skole, hvor vi gennemgår en case og diskuterer praksis på din skole.

Inden vi kommer til din skole, skal du gennemføre E-learningskurset om notat- og journaliseringspligt samt den skærpede underretningspligt.

Rigtig god fornøjelse.

Huno Kjærsgaard Jensen
Skolechef